top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHow2Blog

870% meer views na blogtraining. Hoe dan?!

Bijgewerkt op: 23 jan. 2023

Bloggen doe je om je zichtbaarheid te vergroten. Dat dat werkt, blijkt wel uit de statistieken van zijn blog die één van onze trainees deelde nadat hij de How2Blog training had gevolgd. Zijn blog op Medium kreeg in vergelijking met de blog die hij voor de training publiceerde, maar liefst 870% meer views en 831% meer reads op het platform. De statistieken liegen er niet om! Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen?
Oud vs nieuw

Een jaar voordat hij onze training volgt, heeft hij al een technische blog gepubliceerd op Medium met de kop ‘Why Infrastructure as Code’. Een aardige blog die in totaal 57 views krijgt, waarvan 32 lezers daadwerkelijk naar de slotconclusie van de blog scrollen. Tijdens de blogtraining van How2Blog leert onze trainee zijn onderwerp te finetunen. Hij leert hoe hij een aantrekkelijke kop schrijft, hoe hij zoekwoorden toepast in zijn blog en interne en externe links effectief inzet. Met die tips schrijft hij een blog: Prometheus Multi-Cluster monitoring using Prometheus Agent Mode. We reviewen de blog plenair en voorzien hem van handige tips om de blog aan te scherpen.Onze trainee publiceert zijn definitieve blog na de training online en vergelijkt de statistieken van de eerste blog – van een jaar voor de blogtraining – met de nieuwe blog: Prometheus Multi-Cluster Monitoring using Prometheus Agent Mode.De nieuwe blog geschreven door middel van SEO en boordevol handige taalconstructies die de lezer verleiden door te lezen, krijgt maar liefst 486 views ten opzichte van 57 views op zijn eerste blog. Een toename van 870%. Ook het aantal reads neemt toe. De oude blog kreeg 32 reads. De nieuwe blog 266. Bovendien genereert zijn blog ‘fans’ die zich abonneren op zijn kanaal en zijn posts gaan volgen.


‘Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de handige training. Het heeft een mooi meetbaar resultaat opgeleverd. Dat nodigt uit tot meer publicaties!’


Ook leren bloggen? Kijk op www.how2blog.nl/training

17 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page